Pregătire online: aritmetică ❖ clasa a V-a ❖ Evaluarea Națională clasa a VIII-a

MEMORATOR

Există mitul că la matematică nu e nevoie să se înveţe. E fals.

E nevoie să învăţăm. E nevoie să rezolvăm probleme şi exerciţii. Şi pentru a putea rezolva, trebuie să ştim teoria - formule, teoreme, propoziţii, axiome.

Putem vorbi o limbă străină fără să învăţăm cuvinte în acea limbă? Sau fără să învăţăm regulile gramaticale? Matematică e ca o limbă străină - cu reguli pe care le folosim când rezolvăm probleme. Fără să ştim aceste reguli nu putem rezolva.

E adevărat că la matematică memorarea teoremelor şi a altor noţiuni teoretice se face aplicându-le. Adică nu "tocim", nu învăţăm "pe de rost". După ce aplicăm de mai multe ori o teoremă, o formulă, observăm că ea ne rămâne în memorie. Asta înseamnă să învăţăm la matematică: să înţelegem, să aplicăm ceea ce am înţeles, să rezolvăm multe exerciţii şi probleme.

Dacă mathema.ro vă este de folos sau pur și simplu vă place ideea, atunci vă rog să urmăriți pe Facebook când apare un nou articol. Dacă vreți să-mi scrieți legat de mathema.ro (de exemplu, sugestii privind site-ul sau să-mi semnalați greșeli pe care le-ați găsit pe site - se poate întâmpla, din păcate), atunci vă rog să-mi scrieți pe adresa de mai jos. Mulțumesc că ați vizitat mathema.ro și vă aștept aici ori de câte ori aveți neclarități la matematică!